Milliárdos lett Rogán Cecília békásmegyeri panelba bejelentett üzleti partnere

2021. május 11. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2016-ban 30 millió forintos nyereséget termelt, 2019-ben már 170 millió forintot, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány és az azt kísérő gazdasági válság közepette is 1,142 milliárdra tudta növelni a nyereségét a Magno Studio Kft., aminek a tulajdonosa egy békásmegyeri panellakásba van bejelentve, és az Átlátszó korábbi cikke szerint évek óta rendszeresen részesül a kormány propagandaköltéseiből: a Stop Soros kampányból majdnem 700 millió forintot kaptak, a 2018-as választás előtt pedig csaknem 4 milliárd forintot.

Magno Studio Kft. egy papíron négy embert foglalkoztató cég, tulajdonosa egy bizonyos Horváth László, aki egy békásmegyeri panelba van bejelentve. A Hvg.hu a Rogán Cecíliához, a bujkáló propagandaminiszter, Rogán Antal volt feleségéhez köthető fitneszrendezvények állami szponzorációjáról érdeklődött az MVM-nél, az állami energiacégtől kapott szerződésekből derült ki, hogy a rendezvényekre szánt szponzorpénzt nem Rogán Cecíliáék cége kapta, hanem szervezőként a Magno Studio Kft. Így tehát ők szervezték a Rogán Cecília-féle fitneszrendezvényeket, írja a lap.

Arról, hogy miért kapott állami megbízásokat a Magno Studio, Rogánt már 2019-ben is kérdezték, aki arra azt mondta, hogy a magyar kormány összes kampányát egy ügynökség szervezi, ami szabadon választhatja meg, milyen alvállalkozókkal dolgozik. Azt is mondta, ő még sosem járt a cégnél, azt pedig a kérdéses ügynökség tudja megmondani, miért pont ez a céget foglalkoztatják.

Ősszel arról írt a 24.hu, hogy 240 millió forintot fizetett az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt. az 5 perc angol TV című műsorért a Magno Studio Kft.-nek. Ebből a pénzből ötven darab, 4-5 perces nyelvoktató kisfilm készült el. Tehát az állam percenként egymilliót fizetett az angol leckét kínáló műsorért. Később egy újabb hasonló mértékű szerződésre derült fény a két cég között, melyből ugyancsak egy 50 epizódos, részenként bruttó ötperces műsor készül majd.

Míg a cég 2016-ban 30 millió forint profitot termelt, ez lett 1,142 milliárd forint 2020-ban, amit a cégtulajdonos Horváth gyakorlatilag egy összegben kivett osztalékként, írja a Hvg.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!