Megnézeti az ügyészség a rendőrséggel, van-e értelme nyomozni a percenként egymillióba kerülő műsor ügyében

2020. december 7. – 15:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

240 millió forintot fizetett az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt. az 5 perc angol TV című műsorért a Magno Studio Kft.-nek – írtuk meg szeptember 30-án a 24.hu cikke nyomán. Ebből a pénzből ötven darab, 4-5 perces nyelvoktató kisfilm készült el. Percenként egymilliót fizetett angol leckét kínáló műsorért az állam tehát.

Később gy újabb hasonló mértékű szerződésre derült fény a két cég között, melyből ugyancsak egy 50 epizódos, részenként bruttó öt perces műsor készül majd – tudta meg a 24.hu, erről ebben a cikkünkben írtunk. A lap hosszas levelezés, majd közérdekű adatigénylés után ismerte meg az újabb, augusztusban kötött szerződés részleteit. Az utóbbi megbízás Digitális Akadémia munkacímen fut.

A lap most azt írja, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője a cikkük alapján írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Arra volt kíváncsi, lehet-e színlelt szerződés a Digitális Akadémia munkacímen futó 250 millió forintos szerződés, melyet az Antenna Hungária kötött a Magno Studio Kft.-vel?

„Polt Péter ezúttal is feljelentésként értékelte a képviselő kérdését. Azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította, mondván, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóság feladata annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye” – írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!