Három hónapra bevonták volna a karambolozó Vitray jogsiját, de kérvényt írt, és megtarthatta

2021. május 10. – 06:40

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzbüntetést kapott az általa okozott karambol miatt Vitray Tamás, első körben a jogosítványát is bevonták volna, de kérvényt írt, így megtarthatta.

A Blikk cikke szerint a magyar televíziózás meghatározó alakja a napokban kapta kézhez a végzést a februári balesete ügyében, amely szerint pénzbüntetést kell fizetnie, és ugyan első körben a vezetéstől is eltiltották volna, de ettől végül eltekintett a hatóság. A méltányosság érdekében a 88 éves újságíró kérvényt írt, és indokait elfogadták.

„Első körben a pénzbüntetés mellett negyedévre bevonták volna a jogosítványomat. Szerettem volna, ha ezt elengedik, mert nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség. A vírusra való tekintettel azonban most nincsenek személyes meghallgatások, ezért egy kézzel írt indoklásban kellett megfogalmaznom, hogy kérem, a vezetéstől való eltiltástól tekintsenek el, mert egyedül élek, magamról gondoskodom, és a legfontosabb helyekre, ahová el kell jutnom, csak többszöri átszállással tudnék tömegközlekedni” – mondta a Blikknek Vitray.

A Vitray Tamás kocsija által elsodort Audi, amit a kandeláber fékezett meg Fotó: Gombkötő Krisztián / budapestkornyeke.hu
A Vitray Tamás kocsija által elsodort Audi, amit a kandeláber fékezett meg Fotó: Gombkötő Krisztián / budapestkornyeke.hu

A tévés elmondása szerint 59 éve vezet, és korábban arról is beszélt, ha érzi, hogy romlanak a vezetési képességei a kora miatt, akkor többet nem ül majd volán mögé, hiszen sem saját, sem más testi épségét nem veszélyeztetné.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!