Végrehajtók foglalták le a lúgos orvos több száz négyzetméteres családi házát

2021. május 7. – 12:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány perccel kilenc óra után két végrehajtó érkezett pénteken a lúgos orvosként emlegetett Bene Krisztián családi házához. A bírósági végrehajtók azért mentek ki a jogerős büntetését töltő férfi otthonához, hogy leltárba vegyék és biztosítsák az ingóságait és a fővárostól néhány kilométerre található, több száz négyzetméteres ingatlanját.

Erre azért került sor, mert Bene áldozata, Renner Erika és jogi képviselője két hete biztosítási intézkedés iránti kérelmet nyújtott be a bíróságra, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi ki akarja játszani az utolsó, még a nevén szereplő nagy értékű vagyont. Autói után az ingatlantól is vélhetően azért szabadult volna, ha sor kerülne arra, hogy áldozatának több millió forintos kártérítést kelljen fizetni, ne legyen elegendő fedezete.

A Fővárosi Törvényszék azonban elrendelte a „pénzkövetelés biztosítását”, az ügy pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához került.

Pénteken reggel a végrehajtók egy lakatossal érkeztek a házhoz, de mivel Bene felesége ajtót nyitott, és beengedte őket, a szakembernek nem volt dolga. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és munkatársa nem sokkal tíz óra után léptek ki a házból.

„A végrehajtónak ilyenkor az a feladata, hogy biztosítsa azt az összeget a pernyertes félnek. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen ingósága vagy ingatlana van, azt nekünk le kell foglalni, illetve a bankszámlákra megkeresést kell kiadni”

– nyilatkozta a Telexnek Schadl.

„Nyilván a feleség nem volt boldog, nem számított arra, hogy jövünk, de erről mi nem is küldhetünk értesítést. Leltárba vettük a foglalható ingóságokat és magát az ingatlant is. Ennek egy célja van, hogy ne tudják elidegeníteni az ingatlant” – mondta az elnök.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Erre egyébként – információnk szerint – Bene legutóbb április 9-én tett egy kísérletet. Hónapokkal azután, hogy a bíróság első fokon kimondta, Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát. A döntés ellen fellebbezett, így az ügyet másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja majd.

„Amennyiben jogerős ítélet születik, az eljárás egy úgynevezett kielégítési eljárásba fordul át, tehát a korábban biztosított dolgokat a végrehajtónak el kell kezdenie értékesíteni, ha és amennyiben nem fizetik ki a megítélt összeget”

– mondta Schadl György.

Bene Krisztián még 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját jogerősen 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!