Változtatási tilalmat rendelt el az építkezésekre Győr polgármestere

2021. május 7. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Válatoztatási tilalmat rendelt el Győr egész területére a város polgármestere. A Fidesz színeiben, Borkai Zsolt utódjaként polgármesterré lett Dézsi Csaba András döntése az építési szabályzat módosításának elfogadásáig, de legfeljebb három évre marad érvényben – írta a Népszava.

A koronavírus miatti vészhelyzet következtében az önkormányzatok nem tartanak testületi ülést, a döntéseket egyszemélyben a polgármesterek hozzák. Ez azonban nem tiltja, hogy online megbeszélést tartsanak a képviselők, és javaslatuk figyelembevételével döntsenek a polgármesterek. Így tesz például Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt, aki a TESZ színeiben nyert. A szervezet nyerte meg az összes egyéni képviselői mandátumot, a Fidesz csak kompenzációs listán jutott négy képviselői helyhez 2019-ben.

Mit tilt a változtatási tilalom?

A radikális nevet viselő rendelet valójában nem jelenti, hogy leállnak az építkezések Győrben.

  • Nem vonatkozik a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra,
  • az állami, önkormányzati beruházásokra,
  • az egészségügyi, nevelési, oktatási és szociális rendeltetésű beruházásokra,
  • a nyomvonal jellegű építményeket érintő beruházások területére,
  • az új lakóegységeket tartalmazó, önálló épület megvalósítására irányuló beruházásokra,
  • a családi házas övezetekre.

„A változtatási tilalom nem azt jelenti, hogy nem lehet építkezni a megyeszékhelyen, viszont nem látjuk szívesen azokat a beruházókat, akik a hasznon kívül semmi mást nem helyeznek előtérbe” – idézte a Népszava Dézsi pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Hogy pontosan milyen beruházásokról van szó, nem derült ki, de a polgármester körülírta:

„…ne fordulhasson elő, hogy olyan lakótelepek épülnek, ahol éppen egysávos úton haladnak az autók, nincs járda, kerékpárút és parkoló.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!