Boldog: Ha győzne az ellenzék, akkor is maradna a jogállam, nem úgy van, hogy kimegyünk lámpavasra akasztani embereket

2021. május 7. – 15:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napja írtuk meg, hogy kiderült; június 30-án, reggel 8:30-kor tartják a Boldog-ügy előkészítő ülését a Fővárosi Törvényszéken. A fideszes képviselőre hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér az ügyészség, miután hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyújtottak be vádiratot Boldog és nyolc társa ellen. Boldog István a Mezőtúr Városi Televízió vendége volt, ahol előkerült az ügye, éppen annak apropóján, hogy már megvan, mikor kezdődik a per, de hosszan beszélt arról is, hogy szerinte az ellenzék miatt hogy eldurvultak a felhergelt emberek is.

„Az ártatlanság vélelme nekem is jár”

– kezdi válaszát Boldog, majd hozzáteszi, hogy ő örül annak, hogy eljutott az ügy ebbe a fázisba, hogy meglesz az előkészítő ülés, és elindul a per, mert mostantól jön az az időszak, amikor megvédheti magát. „Én biztos vagyok a dolgomban” – mondja.

Boldog arról is beszél, hogy sokszor írják neki mostanában, hogy jól alszik-e. Erre azt mondja, egyrészt nyugodtan alszik az ügy miatt, hiszen nem követett el semmi olyat, amivel ártott volna a lakosságnak, vagy nem a térséget szolgálta volna, másrészt amiatt nem alszik jól, hogy ez az ügy a családjának a legrosszabb.

„Olyan szintre süllyedt a magyar politika, hogy már családokat próbálnak meg tönkretenni”

– mondja Boldog, aki szerint az ügy nem fog hamar lezárulni, hosszú folyamat lesz, de biztos a dolgában, és meg fogja magát védeni. „Drukkoljanak, hogy a családom ezt a nehéz időszakot nyugalommal tudja átélni!” – kéri a fideszes képviselő a nézőktől.

Az interjú egy részében beszél egy esetről, amikor egy mezőtúri lakossal szóváltásba keveredett. A dologra azért is kérdez rá a helyi televízió, mert az illető egy nyilvános posztban írt arról néhány napja, hogy a családjával egy helyi fagyizó előtt álltak, amikor elmondása szerint Boldog odaszólt neki, hogy „most nem mersze dumálni?”, majd szóváltásba keveredtek. Boldog az interjúban arról beszél, nem ő kezdte, ráadásul meg is lett fenyegetve.

„Az vesse rám az első követ, aki miután belekötöttek, nem szólt volna vissza”

– mondja. De szerinte ez az egész az ellenzéknek köszönhető. Az ellenzék politikája, kommunikációja a hibás, élen az országgyűlési képviselőkkel, akik a mentelmi jogukkal élve bármilyen vádaskodást előadhatnak. Ezzel azonban felhergelnek embereket, akik úgy érezhetik, hogy fel lettek jogosítva arra, hogy akár az utcán beleköthet a képviselőbe.

„Akár eljuthatunk arra a szintre, hogy megvernek embereket az utcán. És nem biztos, hogy politikusokat. Gondoljunk ebbe bele, hogy hova jutottunk”

– mondja Boldog, aki szerint ez '90-ben, 2010-ben, de még 2018-ban is elképzelhetetlen volt. Azt is megtudjuk az interjúból, hogy a becsületsértési feljelentéseket „a háttérben” megteszi.

„Abba kéne hagynia az ellenzéknek a hergelést. Nem kéne felállni egy Jakab Péternek, egy Vadainak, egy Gyurcsánynak, egy Szabó Tímeának és mindenféle dolgokat kijelentenie, amivel a szavazóikat hozzák kellemetlen helyzetbe, és a végén nem tudják teljesíteni. Mert azt senki ne gondolja már, hogy a Jakab kiáll, és azt mondja, hogy mindenkit börtönbe fogunk csukni, aki részt vett az előző vezetésben, hogy ezt be tudja teljesíteni” – fogalmaz az interjúban, majd hozzáteszi:

„Hát emberek, azért mégis jogállamban élünk! Ha véletlenül az ellenzék nyerne a következő választásokon, akkor is jogállamban élnénk. Akkor sem úgy van, hogy kimegyünk, és felakasztunk valakit a lámpavasra. Hát gondoljanak már bele! A politikus is ember, annak is van családja, és a jogállam nem változhat meg attól, mert esetlegesen kormányváltás lesz”

Akkor is jogállami keretek között kell, hogy menjen minden, mindegy, ki, mit ígér most, csak a törvények betartásával mehetnek a dolgok, nyomatékosítja a képviselő.

A júniusban induló perben a vádirat lényege szerint „a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is”. Boldog Istvánról írt portrénkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!