Már vasárnap is hordhatja a szemetet négy budapesti hulladékudvarba

2021. május 6. – 10:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május 9-től négy hulladékudvarban is bevezeti a vasárnapi nyitvatartást az FKF, és május 3-tól ismét megnyíltak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok is. A vállalat csütörtökön küldött sajtóközleménye szerint a 2021. március 1-jétől hatályos új hulladékgazdálkodási törvény kimondja, hogy kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba, ehhez pedig nélkülözhetetlen fontosságú a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a hulladékudvarok is szükségesek hozzá. Az Európai Unió előírásával összhangban megkezdték a felkészülést a körforgásos gazdaság szemléletét érvényesítő modellre való átállásra.

A zöld, környezetbarát törekvéseket a főváros is támogatja, így az FKF a lakossági igényeket is figyelembe véve úgy döntött, hogy a négy leglátogatottabb hulladékudvar vasárnaponként is nyitva tart.

Ezek a:

  • XV. kerület Károlyi Sándor út 166.
  • XVI. kerület Csömöri út 2-4.
  • XVIII. kerület Besence utca 1/a.
  • XXII. kerület Nagytétényi út 335.

cím alatti hulladékudvarok, amik hétfőtől péntekig 8:00 és 19:30 között, szombaton és vasárnap pedig 8:00 és 16:30 között tartanak nyitva. Arról, hogy milyen hulladékfajtákat lehet itt leadni, az FKF honlapján lehet részletesebben olvasni.

A XV. és XVIII. kerületi címen a fenti időpontokban a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok is látogathatók május 3-tól: itt a budapestiek azokat a már nem használt, számukra felesleges, nem elektromos tárgyaikat, bútoraikat adhatják le, amiket nem szívesen dobnának ki, hiszen mások számára ezek még értékesek, használhatók lehetnek. Ezek a boltok időpontfoglalás nélkül látogathatóak.

Nyitvatartási rendjük:

Hétfő – péntek: 8:00 – 19:30
Szombat – vasárnap: 8:00 – 16:30

Az egy időben bent tartózkodó látogatók engedélyezett létszáma legfeljebb 20 fő.

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok oktatótermei az általános és középiskolák május 10-i megnyitását követően látogathatók, a társaság ettől az időponttól fogadja a legfeljebb 35 fős gyermek- és diákcsoportokat. A látogatás és a szemléletformáló oktatás előzetes regisztrációhoz kötött. Bejelentkezni az edukacio@fkf.hu elektronikus levélcímen lehet.

A hatályos járványügyi intézkedések betartása az FKF valamennyi létesítményének egész területén kötelező.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!