Feljelenti a Momentum és a Párbeszéd Becsó Zsoltot

2021. május 5. – 14:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentette a Párbeszéd és a Momentum Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt, miután koronavírus-fertőzötten vett részt az Országgyűlés múlt keddi ülésnapján. Ő is megszavazta azokat a törvényjavaslatokat, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A képviselő ugyan már vasárnap érezte magán a tüneteket, de azt hitte, csak megfázott. A keddi szavazás után ment el teszteltetni magát, és szerdától került hatósági karanténba.

„Úgy tűnik, annyira kellett a kétharmad az állami vagyon szétlopásához, hogy emberéleteket is veszélyeztetett a 133 bátor ember” – reagált a hírre Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Fekete-Győr szerint azért ment be Becsó szavazni múlt kedden, mert a Fideszben „tudják, hogy 2022-ben bukni fognak, ezért minél hamarabb próbálnak minél több közpénzt átutalni a saját fideszes alapítványaikba.

Úgy tűnik, annyira fontos és sürgős ez Orbán Viktornak, annyira tartanak a bukástól, hogy még azok a fideszesek sem hiányozhattak a szavazásról, akik életveszélyes vírussal fertőzhetik meg kollégáikat”

– írja a párt miniszterelnök-jelöltje, aki Horváth Ferenccel, a Momentum Nógrád megyei jelöltjével feljelentést tesz a rendőrségen a járványügyi és karanténszabályok megszegése és járványügyi veszélyeztetés miatt.

„Emberéleteket veszélyeztetni: elfogadhatatlan. Emberéleteket veszélyeztetni politikai okokból: cinikus és aljas is.”

Ezt pedig a Párbeszéd írta, amely szintén feljelentést tesz az ügyben.

Továbbá vizsgálatot követelnek, hogy „kik és miért döntöttek úgy Orbán Viktor frakciójában, hogy Becsónak be kell mennie a parlamentbe, és szavaznia kell”. A párt felszólította Becsó Zsoltot, hogy haladéktalanul mondjon le mandátumáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!