A Legfőbb Ügyészség szerint nem intézkedtek Dobrev Klára ellen

2021. május 5. – 14:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Noha Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt írta a Facebookon szerdán, hogy vasárnapi bejelentése után „48 óra sem telt el, és Polt Péter gyorsan meghálálja gazdája bizalmát: Budai Feljelentő Gyulának máris beszámol arról, hogy szorgalmasan nyomoz ellenem”.

Erre válaszul a Legfőbb Ügyészség most az MTI-vel azt közölte, hogy a politikus „állításával szemben semmilyen intézkedést nem tett őt érintően az ügyészség”.

Azt is írták, hogy a fent bejegyzés egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak, mert Budai Gyula „a kérdéses ügyben”, vagyis az az uniós forrásokat Czeglédy Csabának kölcsönadó Altus Zrt.-vel összefüggő nyomozás ügyében még február 8-án tett fel írásbeli kérdést, amire Polt Péter legfőbb ügyész február 24-én válaszolt.

„Amint az a februári válaszból kitűnik, a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!