Két újbudai alpolgármester is elindul egymás ellen az előválasztáson

2021. május 5. – 14:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely korábbi szóvivőjét indítja a Párbeszéd és az MSZP szövetsége Budapest 2. választókerületében az ellenzéki előválasztáson. Barabás Richárd 2014 óta képviselő Újbudán, másfél éve a kerület kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, és a Párbeszéd szóvivője.

„Régóta dolgozunk együtt Ricsivel, így tapasztalatból is mondom: mind a kampányokban végzett munkája során, mind Újbuda alpolgármestereként bizonyította rátermettségét – mondta róla Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke.

A II. kerülethez hasonlóan Újbudán is komoly küzdelem várható az ellenzéki előválasztáson. A Momentum Orosz Annát, a párt alelnökét, Újbuda alpolgármesterét indítja, míg a DK Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest jelöli.

A Medián április végén készített egy felmérést a választókerületben, amely szerint hármuk közül

Orosz Anna a legesélyesebb jelölt.

A felmérésben részt vevők 45 százaléka szavazna rá. 21 százalékuk Gy. Németh Erzsébet, 15 százalékuk pedig Barabás Richárd mellett voksolna. A válaszolók mintegy 18 százaléka nem tudott vagy nem akart választani közülük.

A biztos előválasztási résztvevőknél a DK-s főpolgármester-helyettes jobban áll valamivel (25 százalék), de Orosz Anna (47 százalék) még így is nagyobb támogatottságot tudhat maga mögött, mint két riválisa együttvéve (40 százalék).

Budapest 2. választókerületében 2018-ban Simicskó István, KDNP-s politikus nyert, de Gy. Németh Erzsébet kevesebb mint ezer szavazattal maradt el tőle. Akkor azonban még itt se állt össze a hat ellenzéki párt, az LMP, a Jobbik és a Momentum is saját jelöltet indított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!