Simonka György szerint nem Lázár, hanem a Fidesz és a választók döntik el, meddig politizálhat

2021. május 3. – 12:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Telexnek adott interjújában Lázár János úgy fogalmazott, hogy Simonka György fideszes országgyűlési képviselő politikai pályafutása a bíróságon fog befejeződni. Az egykori kancelláriaminiszter azt mondta Simonka ügyéről: „Nem az a probléma, hogy itt van, hanem hogy idekerült. Mármint hogy közénk került.”

Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019. augusztus 21-én harminchárom ember ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A politikus végig tagadta a vádakat.

Simonka az ATV-nek reagált Lázár János kijelentéseire. Azt mondta, hogy ki meddig politizál, azt nem Lázár dönti el. „Az én esetemben első sorban a családom és pártcsaládom véleménye a mérvadó és a választók fogják kimondani a döntést. Én a dél-békési körzetben, amit sokan baloldalinak tartanak, háromszor kaptam bizalmat az itt élőktől, akik engem jól ismernek és tudják, honnan indultunk, valamint azt is, hogy milyen sok és szép dolgot hoztunk létre az elmúlt három ciklusban.”

Simonka szerint Lázár sosem fogja „überelni azt az ezernyi fejlesztést”, amit az ő körzetében megvalósítottak. Hozzátette: ha nem nyert volna a körzetében, akkor a Fidesznek nincs kétharmada, és Lázár sem kerülhetett volna „ilyen megtisztelő pozíciókba”. Övön alulinak tartja, hogy az egykori miniszter belekeverte az ügyét, sőt, szerinte törvénytelen is egy folyamatban lévő ügyről ítéletet vizionálni.

„Én mindenkinek csak segítettem, senkit sem tudnak mutatni, akit én megkárosítottam volna. Ezt be is fogjuk bizonyítani, szemben a hamisított dokumentumokkal és a bűnözők szájába adott hamis vallomásokkal.”

Nemcsak Simonka Györgyről tett erős kijelentéseket Lázár, hanem Tarlós István korábbi budapesti főpolgármesterről is. Róla azt mondta, hogy „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja”. Az ATV-nek erre úgy reagált Tarlós, hogy Lázár egy korábbi nyilatkozatát idézte, amely szerint „méltatlan, hogy Tarlós veszített, Tarlós jó polgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony”. Tarlós azt is mondta:

„Úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette.”

Az egynapos forgatást fél órába sűrített videóriportunkban nézheti meg, ám ha erre most nem jut idő, készítettünk egy rövid összefoglalót is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!