Orbán: 5 millió az új cél

2021. május 01. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Új videó jelent meg szombat délelőtt Orbán Viktor Facebook-oldalán, a miniszterelnök ebben jelentette be, hogy megvan az új cél a koronavírus elleni küzdelemben.

„A miniszterekkel azért jöttünk ma össze, hogy a következő időszak céljait kitűzzük. A cél nem kevesebb mint az 5, azaz 5 millió beoltott magyar ember. Vakcina van, beoltani képesek vagyunk mindenkit, csak azon múlik a siker, hogy önök jelentkeznek-e” – mondta.

„Az oltás életet ment. Ne hallgassanak az oltásellenes hangokra, védjék meg saját magukat, családjukat, hozzátartozóikat. Érjük el az 5 millió beoltottat minél hamarabb!” – kérte.

Orbán a videóban fantasztikus teljesítménynek nevezte, hogy az elmúlt két hétben sikerült Magyarországnak beoltania több mint egymillió embert. Köszönetet mondott ezért „az ápolónőknek, orvosoknak, háziorvosoknak és mindenkinek, aki technikailag segítette az akció sikerét”.

Eddig hajszálpontosan a kormány elképzelései szerint alakult az oltási terv, napi frissítésű grafikonjainkkal ezt itt mutattuk be.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass