Orbán: Aki akar, ma kaphat Pfizert, aztán csak hetek múlva

2021. április 30. – 09:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövesse velünk élőben Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjúját!

Orbán végül azt is elmondta, hogy csütörtökön az édesanyjának küldött dísztáviratot. „Már nincs kellő igény erre a szolgáltatásra, nem akartam kimaradni. Mivel az anyák napja kopogtat az ajtónkon, ezért az édesanyámnak küldtem egy táviratot anyák napjára”, mondta.

Egyébként is úgy gondolja, hogy a válság a nőket, édesanyákat gyötörte a legjobban. „A digitális oktatás nem egy leányregény, közben vinni kell a háztartást, ők maguk is dolgoznak. Amit a magyar asszonyok az elmúlt egy évben mutattak, az minden tiszteletet megér”, tette hozzá.

Ezzel pedig véget is ért a beszélgetés. Köszönjük a figyelmet!

Orbán a munkája nagy részét még az oltásra összepontosítja, de a gazdaság újraindításának kérdésével is foglalkozni kell. A 2022-es költségvetése az ország újraindításának költségvetése lesz, mondta.

A baloldali kormányok válságkezelése az elvételre épült, Orbánék válságkezelése viszont arról fog szólni, hogy az emberek kapnak. A 25 évnél fiatalabbak adómentessége is megvalósul majd.

A nemzeti alapú válságkezelés más logikájú, erre Orbán egyébként személyesen is nagyon büszke.

A baloldal oltásellenes kampánya nem volt hatástalan. Orbán viszont nem csak a saját híveihez szeretne beszélni, ő a baloldali emberekhez is beszél, ezért arra kéri őket, ne hallgassanak a baloldal oltásellenes kampányára! Ne csináljanak politikai kérdést az oltásból, hanem oltassák be magukat, mert itt életekről van szó!

„Az oltás nemzeti ügy”

– mondta végül a miniszterelnök.

Orbán szerint az egyetemek összefüggésében politikai vita zajlik, azok átalakítását ezért támadja a baloldal. „Nem akarjuk, hogy az egyetemek a nemzeti karakterüket elveszítsék. Olyan embereket kérünk majd fel oda, akik rendelkeznek a nemzeti szemlélettel”, olyan személyeket, akik internacionalista, globalista szemlélettel rendelkeznek, Orbán nem is tudna javasolni.

A víruson és az oltáson kívül már más témák is közfigyelmet kaphatnak. Oltás úgy visszaszorította a vírust, hogy van hely más kérdések megvitatására is.

Ami az egyetemek átalakítását illeti, a miniszterelnök szerint a korábbi sikerek fénye megkopott.

„Ha megnézzük a rangsorokat, akkor a büszkeségre kevesebb okot találunk. Több van a tanárokban, a hallgatókban, valahogy a rendszer nem elég jó, nem elég rugalmas. Sok mindent kell megváltoztatni”

-mondta.

Orbán szerint a rugalmas egyetemek nem állami, hanem alapítványi formában működnek.

Az elején mindenki rohan, mert érzi, hogy baj van, de amikor úgy érzik az emberek, hogy jobb a helyzet, akkor az oltásért való roham lelassul, véli a miniszterelnök.

Szerinte mi vagyunk az egyetlen olyan ország, ahol ha egy állampolgár regisztrál, megkapja az időpontot, és beoltják. Ez Orbán szerint nagy siker, hiszen ez még nyugaton sem működik így.

A védettségi igazolvány működni fog Magyarországon. Szijjártó Péter feladata lesz kétoldalú megállapodásokat kötni, ez Montenegróval és Szerbiával már megtörtént.

Elterjedt, hogy akit kínai vakcinával oltottak, az nem utazhat, de ez a miniszterelnök szerint

„szamárság!”

Korábban úgy védekeztünk, hogy elzárkóztunk, ezzel a vírus terjedését lassítottuk, de aki be van oltva arról lepattan a vírus, de most még nincs mindenki beoltva, ezért felelősségteljesen kell viselkednünk. Nem vagyunk túl a járványon, hanem az utolsó, döntő, megnyerhető ütközet közben vagyunk, fogalmazott a miniszterelnök.

Az érettségik után elkezdik oltani a 16-18 éveseket.

„Ma még tudunk oltani Pfizerrel, mert holnaptól azt félre kell tenni a diákoknak”

– mondta Orbán.

Csütörtök estig több mint 3,9 millió embert oltottak be, így ma, de legkésőbb holnap elérhetjük a négymillió beoltottat. A miniszterelnök úgy fogalmazott: „Tegnap este hárommillió... kilencszázharmincegynéhányezerrel... kilencszáztizenvalahányezerrel zártunk” (később a hivatalos kormányzati tájékoztatás 3 913 550 főt közölt).

Ezért szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátó helyek pedig este 11-ig lehetnek majd nyitva. Azok, akik védettségi igazolványokkal rendelkeznek, holnaptól látogathatják például az éttermek belső tereit, az állatkerteket, mozikat, színházakat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!