Hadházy: Oltásra Éhezők Viadala zajlik

2021. április 30. – 13:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz méteres sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál péntek délelőtt, miután összeomlott az időpontfoglaló rendszer, és elterjedt, hogy az is megkaphatja a Pfizer-vakcinát, akinek nem sikerült a regisztráció az oltásra.

„Sejteni lehetett, hogy ez lesz, ha a politikai lózungok pufogtatása helyett csak egy kicsit jobban odafigyelne a kormány az emberekre, akkor a mai tömegjelenetek, a regisztrációs rendszer összeomlása igazán elkerülhető lett volna.” Így reagált Karácsony Gergely a kígyózó sorokra. „Valójában ezt hívják kormányzásnak: az odafigyelést, a pontos tervezést és szervezést, a belátás és az együttműködés képességét.”

A főpolgármester szerint a maihoz hasonló kényelmetlenségektől és bosszúságtól lehetne megóvni az embereket, ha a kormány elfogadná az önkormányzatok segítségét, és több európai ország példájára tömeges oltópontokat hoznánk létre. „Itt az ideje, hogy a kormány visszavegyen a pökhendi stílusból, és némi önkritika után a szervezésre kezdene koncentrálni végre. Az önkormányzatok továbbra is készen állnak, hogy segítsenek.”

Lemondásra szólította fel Orbánt

„Hatalmas a káosz, a hétvégi focimeccsek és a júniusi Eb-mérkőzések érdekében ma egy »Oltásra Éhezők Viadala«️ zajlik.”

Ez pedig Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írta. „A Tábornok bejelentette, hogy van Pfizer (de a jövő héten már nem lesz), a regisztrációs rendszer összeomlott, hatalmas sorok állnak az oltópontokon” – írja. Hadházy szerint ezt is csak a magyarokkal merik büntetlenül megcsinálni.

„Erős hét lett ez Miniszterelnök Úr Szerdán kilopja a haveroknak az állami vagyont, csütörtökön bejelenti, hogy átverés volt az egész, pénteken pedig tanúbizonyságot tesz totális alkalmatlanságáról”

– fogalmazott Kanász-Nagy Máté, az LMP társalelnöke. „Tudja miniszterelnök úr, egy ország vezetését, egy pandémia kezelését nem lehet a szerencsére bízni. Az emberek többsége után önnek is be kell látnia, alkalmatlan az ország és a járvány kezelésére. Azonnali lemondásra szólítjuk fel.”

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne csak egy napra, hanem mostantól folyamatosan, mindennap tegyék lehetővé az összes nyugati oltás foglalását, „ne csak akkor, amikor a miniszterelnök hétvégi szotyiköpködés után sóvárog”.

A kapkodás, a következetesség hiánya és a szervezetlenség jellemzi az egész járványkezelést az MSZP szerint, ami arra utal, hogy a szakmaiság háttérbe szorul a politikai érdekekből hozott döntések mögött. „Az oltások beadásának hatékony és biztonságos megszervezésén emberi életek múlnak” – áll a párt közleményében. Megjegyzik, a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, „az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.” A járványkezelés szakmai, nem pedig politikai kérdés – tették hozzá. „Reméljük, hogy ezt minél hamarabb felismeri a Fidesz és akkor a pillanatnyi politikai érdekek mentén hozott döntéseket és nyilatkozatokat végre felválthatják a megfelelő szakmai intézkedések.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!