Egyház- és oltásellenes lett a Jobbik a párt korábbi elnöke szerint

2021. április 29. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyházellenes lépés volt Sneider Tamás szerint, hogy volt pártja, a Jobbik nem szavazta meg kedden az egri Eszterházy Károly Egyetem átalakítását. A felsőoktatási intézmény fenntartói jogai és vagyona az Egri Főegyházmegyéhez került a magyar államtól.

A független ország képviselő arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy szerinte „a szivárványkoalíciót vezető DK a baloldali összeborulás egyik tagjától sem tűrte volna el, hogy egyházaknak kedvező döntést támogasson”, ezért szavazott nemmel volt pártja a javaslatra, amely persze a Jobbik nélkül is simán átment.

„Azt gondolom, hogy akkor amikor harmincéves tartozását törleszti a magyar állam az egri érsekséggel kapcsolatban, (…) ellene szavazni egyházellenes lépés.

Ennél már csak az lenne plasztikusabb ha a templom falára a gonosz jelét festené a Jobbik vezetősége. Személy szerint is felháborít ez a döntés”

– válaszolta Sneider később megkeresésünkre. „Lassan tényleg úgy tűnik, mindent felad a Jobbik abból, ami akár csak egy évvel ezelőtt is jellemezte. Ezzel szerintem a biztos vereség felé menetel az ellenzék, mert a tábort bővíteni kellene és nem egymástól elvenni szavazókat” – tette hozzá.

A Magyar Nemzet cikkében szó van arról is, hogy a Jobbik alapító nyilatkozatában és a tavaly elfogadott elvi nyilatkozatában szerepelt a keresztény érték. Sneider szerint negatív értelemben kuriózummá teszi a Jobbikot, hogy az alapító okirata és a címere ellenére nem támogatta, hogy egy egyházi intézmény visszakerüljön az eredeti fenntartójához.

Súlyos csalódás volt a képviselőnek az is, hogy volt pártjában állítása szerint oltásellenes hangok vannak. „Ezt nem gondolom, hanem a parlamenti patkóban ülve hallom a felszólalásokat. Konkrétan emberkísérletről, kuruzslásról beszélt Jakab Péter a kínai és orosz vakcina kapcsán. A határozati javaslatuk valóban bent van az országgyűlésben amelynek indoklása arról szól, hogy ne lehessen oltani a kínai vakcinával amíg nem engedélyezte a Európai Gyógyszerügynökség” – írta a Telexnek. Szerinte mára teljesen kifordult magából a Jobbik, és semmi köze egykori önmagához.

Sneider Tamás Vona Gábor távozása után lett a Jobbik elnöke 2018-ban, és két évig vezette a pártot. Tavaly májusban lépett ki a Jobbikból több képviselőtársával együtt, miután nem értettek egyet a Jakab Péter vezette elnökséggel. A parlamenti alelnöki posztról lemondott, de a mandátumát nem adta vissza. Később csatlakozott a Polgári Válaszhoz, amit szintén egy exjobbikos képviselő, Bencsik János alapított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!