Az ellenzéki szövetség az Alkotmánybírósághoz fordul a közpénzek kilapátolása miatt

2021. április 29. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Alkotmánybírósághoz fordulunk a közpénzek kilapátolása miatt” – ezzel a címmel adott ki nyilatkozatot az ellenzéki szövetség, tiltakozva az ellen, hogy a Fidesz – az exjobbikos, ex-Mi Hazánkos független képviselők és a német nemzetiségi képviselő szavazatával bebiztosítva a kétharmadot – kedden megszavazta több ezermilliárd forint közvagyon alapítványokba való menekítését. A döntés arra utalhat, hogy a kormánypárt számol egy esetleges vereség lehetőségével a 2022-es parlamenti választásokon, amellyel szemben így biztosítja be befolyásának megőrzését.

Az ellenzéki szövetség tagjai – DK, Jobbik, LMP Momentum MSZP Párbeszéd – „a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény kihirdetését követően közös beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz annak érdekében, hogy semmisítse meg a törvényt és állítsa meg az ország kifosztását” – áll az MTI által kiadott közleményben.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Orbán-kormány a 2022-es választási vereségtől félve alkotmányellenesen kimenekíti strómanjainak a közvagyont. A kormány propagandája színtiszta hazugság, az egyetemek átszervezése nem a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. Ez egyszerű pénz- és hatalommentés, semmi több.

Amennyiben az Alkotmánybíróság ismét bebizonyítja, hogy a hatalom bábja, legkésőbb a 2022-es kormányváltás után visszaadjuk az embereknek a közvagyont” – közölte az ellenzéki szövetségbe tömörült hat párt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!