Visszafizette a saját magának megítélt év végi jutalmát Balatonalmádi polgármestere

2021. április 28. – 22:31

Másolás

Vágólapra másolva

Balatonalmádi polgármestere, Kepli Lajos egy nyilvános Facebook-csoportban jelentette be, hogy a 2020 novemberében a saját magának felajánlott és el is fogadott év végi jutalmat az utolsó fillérig visszafizette az önkormányzat számlájára.

„Jogszerűségében a mai napig hiszek, ezzel ellentétes jogerős döntés nincs, lépésem önkéntes elhatározáson alapul. Egyúttal tájékoztatom Önöket, hogy polgármesterségem hátralevő idejében – tartson az bármennyi évig – semmilyen felajánlott jutalmat nem fogok elfogadni. Munkámat ezután is kizárólag Balatonalmádi érdekeit szem előtt tartva, független döntéshozóként végzem tovább” – írta Kepli Lajos.

A polgármester tavaly év végén saját hatáskörben rendelkezett arról, hogy bruttó 1 075 000, vagyis nettó 713 ezer forintos jutalmat kapjon a „2020. évben elvégzett feladatok és a veszélyhelyzetből fakadó többletteljesítmény elismeréseként”.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő ezt a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet miatt tehette meg saját hatáskörben. A veszélyhelyzetben ugyanis a polgármestereknek nem kell konzultálniuk a képviselő-testülettel. Kepli akkor azt írta, hogy a jutalomból az Együtt Egymásért Közalapítvány számlájára utalt át annyi pénzt, amennyi hiányzott nekik egy légfertőtlenítő gép megvásárlásához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!