Ügyvéd Eszter és Autófóliás Péter megmutatja, hogyan kell bringázni

2021. április 27. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Rengetegen szeretnének kerékpárra váltani, hogy elkerüljék a fertőzéseket, egészségesen, gyorsan, szabadon, a környezetet védve és parkolóhelyek keresésével többet nem vesződve mehessenek munkába, intézzék ügyeiket, vagy kikapcsolódjanak, írja a Magyar Kerékpárosklub. Arról sem feledkeznek meg, hogy sokan pedig autót vezetve szeretnének jobban vigyázni a kerékpárral közlekedőkre.

Nekik szól a Magyar Kerékpárosklub új videósorozata, amiben autós és bringás szereplők, valamint bringás oktatójuk

  • kerékpározással kapcsolatos tévhiteket oszlatnak,
  • mindennapos élethelyzetek bringás megoldásához adnak tanácsokat,
  • felhívják a figyelmet a legfontosabb szabályokra
  • és tippeket adnak az autós–bringás–gyalogos együttműködéshez.

A sorozatban az autóval közlekedő és autófóliázással foglalkozó Péter és a mindenhová bringával járó ügyvéd, Eszter válaszol arra a kérdésre, hogyan bringázzunk a mindennapokban és hogyan vigyázhatunk egymásra autóban vagy kerékpáron ülve.

Az első videóból például kiderül: a legnagyobb tévhit az, hogy vannak külön biciklisták. A videó szerint ez nem igaz, ugyanis nincsenek biciklisták, emberek vannak, akik azt a közlekedési formát használják a városban, ami a legcélravezetőbb, legyen az autó, kerékpár, vagy tömegközlekedés.

A videókban szó van további tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, bemutatják mindennapos élethelyzetek megoldását kerékpáron. A sorozatot a Magyar Kerékpárosklub Youtube-oldalán lehet megnézni.

További kerékpáros témájú cikkeket a Telex Bringasáv rovatában lehet olvasni >>