A Magyar Nemzet és a Nézőpont felmérése szerint az emberek 80 százaléka oltáspárti

2021. április 26. – 08:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányközeli Magyar Nemzet a kormányközeli Nézőpont Intézettel készíttetett egy felmérést arról, hogy mekkora az oltásra való hajlandóság Magyarországon. A felmérésből kiderül, hogy

  • ötből négy embert már beoltottak, vagy tervezi, hogy beoltsák;
  • és a megkérdezettek 64 százaléka elégedett a kormány oltási tervével.

A Nézőpont kutatását szó szerint átmásolta a Magyar Nemzet (gyakorlatilag csak a címet írták át kicsit, illetve lehagyták a kutatás módszertanának ismertetését), és ebből kiderül, hogy a kérdések között olyanok is szerepeltek, mint például „a magyar kormány a keleti vakcinákkal feláldozta az embereket”, illetve „a kínai vakcinát be kell tiltani”.

A felmérést mintha külön a DK korábbi, keleti vakcinákkal kapcsolatos állításaira és kérdéseire húzták volna fel, legalábbis a Nézőpont és a Magyar Nemzet oldalán szereplő, teljesen ugyanolyan szövegben részletesen foglalkoznak a párt oltással kapcsolatos megjegyzéseivel. Korábban tényellenőrző cikkben vizsgáltuk, hogy a kormány hogyan próbálja rákenni az ellenzékre az oltásellenességet.

A Nézőpont honlapján olvasható módszertan szerint a kutatás „2021. április 19. és 21. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!