Tévedésből kérték az egészségügyi dolgozókat, hogy egyezzenek bele a megbízhatósági vizsgálatba

2021. április 23. – 13:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Kórház Főigazgatóság adminisztrációs tévedéséből ment ki az a levél, ami szerint az egészségügyi dolgozóknak alá kell írniuk egy megbízhatósági vizsgálatba való beleegyezést, ellenkező esetben elvesztik az állásukat. A Facebookon terjedő hír komoly felháborodást váltott ki a dolgozók körében.

A Magyar Orvosi Kamara az ügy tisztázása érdekében felkereste a Nemzeti Védelmi Szolgálat Főigazgatóját. Farkas László dandártábornok tájékoztatásából kiderült, hogy nincs ilyen előírás és nem is lesz, a levél csak tévedésből ment ki. Vagyis az egészségügyi szolgálati jogviszony alá tartozó dolgozóknak nem kell ilyen nyilatkozatot kitölteni.

A tévedésből kiküldött levelet Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője osztotta meg csütörtökön a Facebook-oldalán. Emiatt kérdést is intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez. „A megbízhatósági vizsgálat azt jelenti, hogy az orvos/kórházi dolgozó hozzájárul ahhoz, hogy lehallgassák a telefonját, és adatokat/információkat gyűjtsenek róla” – írta Szabó.

A levél miatt csütörtök este kerestük a Belügyminisztériumot. Péntek délutáni válaszukban azt írták, hogy megkeresésünket továbbították az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!