Rendőrségi eljárás indult a Zalaegerszeg–Budafok focimeccs közvetítése miatt

2021. április 22. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A jobb oldalon fölül szurkolnak szurkolók, őket direkt nem mutatom, mert gyülekezési tilalom van még, hogy ne büntessék meg őket, kösz”

– hallatszott a keddi Zalaegerszeg–Budafok magyar bajnoki focimeccs televíziós közvetítésében. A 444 talált rá a videóra, amely szerint gyorsan rászólhattak az M4 munkatársára, mert pár másodperccel később még az ő csodálkozása is bekerült az élő adásba: „Adásba? Bocsánat!”.

Itthon november óta csak zártkapus focimeccseket lehet tartani, nem lehetnek szurkolók a stadionokban. A klub a Népszava kérdésére ezt meg is erősítette, azt írták, hogy nem voltak szurkolók a ZTE Arénában. „Az említett közvetítés során elhangzott mondat minden bizonnyal azokra vonatkozott, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot, de ők nem léptek be a stadion területére.”

A mérkőzés után egyébként megosztottak egy képet a klub szurkolói Facebook-oldalán, ami alapján valóban úgy tűnik, hogy kint lehettek a szurkolók:

A rendőrség ugyanakkor azt válaszolta a Népszavának, hogy közigazgatási hatósági eljárás indult a védelmi intézkedésekről szóló rendelkezésekkel összefüggésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!