Medián: Jakab a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021. április 21. – 16:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Medián a Hvg.hu megbízásából ismételte meg az öt potenciális ellenzéki miniszterelnök-jelöltről készült februári közvélemény-kutatását, amely szerint a népszerűségi listán több helycsere is történt.

A kutatók április 8–10-ei adatfelvételen alapuló, 1000 fős reprezentatív felmérés keretében ezúttal is azoknak a véleményére voltak kíváncsiak, akik a következő választás után kormányváltást szeretnének.

A jelenlegi állás szerint az első helyre Jakab Péter Jobbik-elnök került, Karácsony Gergely pedig a második helyre csúszott vissza.

A harmadik helyen Márki-Zay Péter pártonkívüli polgármester előzi Dobrev Klárát, a DK valószínű jelöltjét, a legkevesebben pedig Fekete-Győr Andrásra, a Momentum elnökére szavaznának.

Vagyis azok, akik egyelőre lebegtetik az indulásukat, egyértelműen alulmaradtak azokkal szemben, akik már egyértelműen vállalták a megméretést az őszi előválasztáson.

A Závecz Reserach korábbi felmérése szerint is Jakab a legnépszerűbb kormányfőjelölt, a második viszont a DK-s Dobrev Klára, Karácsony Gergely főpolgármestert pedig ugyanannyian támogatták, mint Fekete-Győr Andrást. A bizonytalanok között viszont Karácsonynak van a legtöbb tartaléka.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!