Kecskemét fideszes polgármestere szerint a városnak nyugalomra, nem ellenzéki előválasztásra van szüksége

2021. április 21. – 15:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem alkalmas rá az időszak, a városnak nyugalomra van szüksége”, ezért Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere arra kérte az ellenzéket, ne tartsanak előválasztási kampányt. Az, hogy az ellenzék, miért zavarná a város nyugalmát azzal, hogy kiválasztják a legalkalmasabb jelöltet, nem egészen világos.

Az viszont sokat sejtető, hogy Székesfehérvár fideszes polgármestere április 16-án gyakorlatilag ugyanezzel az üzenettel állt elő Facebook-oldalán. Cser-Palkovics András azt írta, hogy

„a járványhelyzet kritikus pillanatában az ellenzéki pártok elkezdték az előválasztási kampányukat. Normál körülmények között ezzel semmilyen probléma nem lenne, de a mostani se nem normál, se nem ideális helyzet”.

Eközben a Hang arról ír, hogy Bana Tibor volt jobbikos képviselő korábbi terveivel ellentétben mégsem a szombathelyi, hanem a szentgotthárdi–körmendi választókerületben méretteti meg magát. Ebben a választókerületben az előválasztáson győztes ellenzéki jelöltnek valószínűleg a fideszes V. Németh Zsolt lesz az ellenfele, aki 1998 óta folyamatosan nyert a körzetben.

Szombathelyen Bana Tibortól függetlenül is nagy csata várható. Ott méretné meg magát a DK-s Czeglédy Csaba, aki ellen egyébként – több társával együtt – költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Mellette indul az LMP-s Ungár Péter, aki bár budapesti, az utóbbi években rendszeresen jár a városba, médiacéget is ott alapított.

Kövess minket Facebookon is!