Életfogytiglant kér az ügyészség Szilágyi István fiára

2021. április 19. – 14:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek a tavaly májusban megölt színművész, Szilágyi István fia ellen, aki különös kegyetlenséggel végzett édesapjával – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében nem nevezte meg az áldozatot, de az emberölés dátumából és az elkövetés módjából kiderül, hogy Szilágyi István színművész megöléséről van szó. A vádirat szerint az 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel a XVII. kerületi családi házukban, ahol május 3-án reggel kalapáccsal az apjára támadt, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy Szilágyi István a helyszínen meghalt.

A férfi korábban – ittasan – többször is bántalmazta édesapját, a sértett azonban nem akarta fia megbüntetését, egy korábbi eset kivételével nem is indult emiatt ellene büntetőeljárás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elkövetés napján őrizetbe vette a férfit, és nyomozást folytatott ellene.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen különös kegyetlenséggel, a támadás elhárítására korlátozottan képes személy meggyilkolása miatt vádat emelt, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre – olvasható a közleményben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.