Újrakezdik a gyógykezeléseket négy fővárosi fürdőben

2021. április 16. – 09:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy budapesti fürdőben újra elérhetőek lesznek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések április 19-től, hétfőtől, írja az MTI a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. közleménye alapján. A négy fürdő

  • a Széchenyi,
  • a Szt. Lukács,
  • a Paskál
  • és a Pesterzsébeti fürdő.

A kormányrendelet értelmében a gyógyvizes medencefürdő továbbra sem érhető el, a betegek a fürdőkben az orvosi gyógymasszázst, az iszappakolást, a víz alatti vízsugármasszázst, a szénsavas kádfürdőt, valamint a Széchenyi és a Szt. Lukács fürdőkben a komplex fürdőgyógyászati osztályokon a gyógytornát és a fizikoterápiás kezeléseket vehetik igénybe.

A járvány miatt a kezeléseket kizárólag előzetesen egyeztetve lehet használni.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. márciusban beoltatta több mint 200 dolgozóját annak érdekében, hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója ekkor a Telex megkeresésére azt mondta, annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

Miután Orbán Viktor tavaly november 11-én minden korábbinál szigorúbb intézkedéseket jelentett be, a gyógyfürdőknek is be kellett zárniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!