Rovarirtást rendelt a jelenléti tanévkezdés idejére a gimnázium, visszavonta az üzemeltetési jogokat a kancellár

2021. április 13. – 17:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tekintettel arra, hogy a nem megfelelő feladatellátás az intézmény működését veszélyeztetné, ezért a kancellár azonnali hatállyal visszavonja az üzemeltetési jogok egy részét – reagált közleményében az ELTE Kancellária arra a hírre, hogy az egyetemhez tartozó gimnázium igazgatója pont tanévkezdésre rendelt rovarirtást.

Mint arról a hvg.hu egy szülőknek kiküldött levél alapján beszámolt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának igazgatója épp most rendelt el rovarirtást a gimnáziumban, így nem tud elindulni hétfőn az oktatás az intézményben.

Az igazgatói levél szerint nemcsak a 9-12. évfolyamokon folytatódik május 10-ig a digitális oktatás, hanem az iskolában ez a 7-8. osztályokra is vonatkozik, ugyanis az épületben legionella baktérium elleni hőfertőtlenítés, valamint rovarirtás lesz a következő hetekben.

A kép forrása a gimnázium honlapja
A kép forrása a gimnázium honlapja

A hvg.hu emailben megkereste az iskola igazgatóját, aki jelezte, hogy az ügyben nem kíván nyilatkozni, de nem cáfolta az információt. A lap szerint a hőfertőtlenítés és rovarirtás időzítése azért érdekes, mert a kormány március végén rendeletben szabta meg, hogy az általános iskolákban – illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamain is – április 19-től újraindul a jelenléti oktatás.

Mint arról lapunk is beszámolt, félnek a tanárok az iskolák jövő hétfői nyitásától, sok szülő nem engedné be a gyermekét.

A kancellária ugyanakkor keresztülhúzta a gimnázium (feltételezett) számítását, és átvett jogkörében lezavarja a rovarirtást annyi idő alatt, hogy a kormány által megkövetelt időpontban megkezdődhessen a tantermi tanítás.

Mint közleményben hozzátették: méltatlan és etikailag is megkérdőjelezhető az a vezetői magatartás, amely bármiféle előzetes vezetői egyeztetés nélkül az egyetem egy másik szervezeti egységének felelősségi körébe tartozó feladat ellátására való hivatkozással kíván egy kormányzati döntést megkerülni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!