Rovarirtást rendelt a jelenléti tanévkezdés idejére a gimnázium, visszavonta az üzemeltetési jogokat a kancellár

2021. április 13. – 17:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tekintettel arra, hogy a nem megfelelő feladatellátás az intézmény működését veszélyeztetné, ezért a kancellár azonnali hatállyal visszavonja az üzemeltetési jogok egy részét – reagált közleményében az ELTE Kancellária arra a hírre, hogy az egyetemhez tartozó gimnázium igazgatója pont tanévkezdésre rendelt rovarirtást.

Mint arról a hvg.hu egy szülőknek kiküldött levél alapján beszámolt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának igazgatója épp most rendelt el rovarirtást a gimnáziumban, így nem tud elindulni hétfőn az oktatás az intézményben.

Az igazgatói levél szerint nemcsak a 9-12. évfolyamokon folytatódik május 10-ig a digitális oktatás, hanem az iskolában ez a 7-8. osztályokra is vonatkozik, ugyanis az épületben legionella baktérium elleni hőfertőtlenítés, valamint rovarirtás lesz a következő hetekben.

A kép forrása a gimnázium honlapja
A kép forrása a gimnázium honlapja

A hvg.hu emailben megkereste az iskola igazgatóját, aki jelezte, hogy az ügyben nem kíván nyilatkozni, de nem cáfolta az információt. A lap szerint a hőfertőtlenítés és rovarirtás időzítése azért érdekes, mert a kormány március végén rendeletben szabta meg, hogy az általános iskolákban – illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamain is – április 19-től újraindul a jelenléti oktatás.

Mint arról lapunk is beszámolt, félnek a tanárok az iskolák jövő hétfői nyitásától, sok szülő nem engedné be a gyermekét.

A kancellária ugyanakkor keresztülhúzta a gimnázium (feltételezett) számítását, és átvett jogkörében lezavarja a rovarirtást annyi idő alatt, hogy a kormány által megkövetelt időpontban megkezdődhessen a tantermi tanítás.

Mint közleményben hozzátették: méltatlan és etikailag is megkérdőjelezhető az a vezetői magatartás, amely bármiféle előzetes vezetői egyeztetés nélkül az egyetem egy másik szervezeti egységének felelősségi körébe tartozó feladat ellátására való hivatkozással kíván egy kormányzati döntést megkerülni.