Áder az SZTE-professzor szexista, rasszista kijelentéseiről: Ha valóban elhangzott, akkor az minősíthetetlen

2021. április 12. – 20:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha valóban az hangzott el az egyetemi katedrán, ami a tudósításokban olvasható, az Áder János köztársasági elnök szerint minősíthetetlen”

– reagált a Népszavának Áder János köztársasági elnök hivatala a Szegedi Tudományegyetem professzora, Gulyás László ügyére. Gulyásról a múlt héten derült ki, hogy a hallgatói panaszt tettek ellene trágár, szexista és rasszista kijelentései miatt, ezért vizsgálat is indult ellene. A Népszava azért fordult Áderhez, mert Gulyást március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetéssel adományozta meg a köztársasági elnök a „magyarság történetével kapcsolatos kimagasló színvonalú kutatásai, jelentős oktatói és tudományszervezői tevékenysége, valamint a nemzeti, polgári értékrendet közvetítő publikációi” elismeréseként.

A kitüntetés ügyében Áder annyit válaszolt, hogy a hatályos szabályozás alapján állami kitüntetés visszavonására nincs mód, az „államfőnek tehát jogi kötelezettségből származó tennivalója nincs”.

Gulyás óráin többek között olyanok hangzottak el, miszerint:

  • Az ember színe fehér.
  • Találós kérdés: mi a jó az ebolában és az AIDS-ben? Válasz: Kevesebb lesz a nigger Afrikában.
  • Az egyetlen civilizációt Afrikában is a fehérek csinálták. A fehér faj képes erre.
  • Ez a Borkai-ügy nagyon szerencsétlen dolog. Szegényt jól tőrbe csalták. Nincs olyan férfi a világon, aki képes nemet mondani, ha egy random nő szájjal közelít. Ezt, hölgyeim, jobb, ha tudják.
  • Tudják hogy volt sorrendben Amerika sorvadása? 1) büdös nigger 2) nigger 3) néger 4) afroamerikai. Aztán manapság meg mister president. Mi lesz a következő, egy leszbikus nigger elnök?
  • Legszebb képsor, amit láttam, amikor az a riporternő felrugdosta a kecskebaszókat a határon.

Ezeken felül előszeretettel adott hangot véleményének a feketékről, cigányokról, ahogy azt is elárulta, hogy Joe Bident, az Egyesült Államok elnökét „félhülyének”, Kamala Harris alelnököt „fekete ribancnak” tartja.

A botrány kirobbanása után ebben a cikkünkben írtunk hosszabban a sajátos megnyilvánulásaival figyelmet keltő Gulyás Lászlóról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!