Először lemondták a riasztást a leégett szentendrei Spar dolgozói

2021. április 8. – 11:35

frissítve

Először lemondták a riasztást a leégett szentendrei Spar dolgozói
Fotó: Pintér Luca / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány perccel este hét óra után szólalt meg a tűzriasztó a szentendrei HÉV-állomás melletti Sparban, a dolgozók körbejárták az épületet, de mivel sehol nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, lemondták a riasztást. Erről is beszélt a Telexnek a város polgármestere, aki csütörtökön reggel a leégett élelmiszerüzletnél kezdett. De nem csak ő, gyakorlatilag mindenki megáll, és fotókat készít az épületről, ami szerda este néhány óra alatt teljesen megsemmisült.

Az, hogy a dolgozókat és a vevőket végül sikerült időben kimenteni, annak is köszönhető, hogy a beérkező HÉV utasai már azt látták, hogy az épület egy része lángol. Ők rohantak be az üzletbe, és szóltak, hogy valami ég, közben pedig újra beindult a tűzjelzés. Végül a rendőrök és egy polgárőr mentette ki az embereket, és ellenőrizték, hogy senki nem maradt a 2000 négyzetméteres épületben.

„A vasszerkezet is megrogyott, és minden kiégett. Az a szerencse, hogy a környező kis üzleteket sikerült megmentetni”

– mondta Fülöp Zsolt polgármester.

Fotó: Pintér Luca / Telex Fotó: Pintér Luca / Telex
Fotó: Pintér Luca / Telex
Fotó: Pintér Luca / Telex

Hozzátette: most azon dolgoznak, hogy a károk felmérése után minél gyorsabban el lehessen takarítani a romokat, és a környező kisebb boltokat minél hamarabb ki lehessen nyitni. „Arról már korábban születtek tervek, hogy hogyan lehetne a HÉV-állomást, a Volán-pályaudvart és ezt a kereskedelmi részt újjáépíteni, ezeket most nyilván előre szeretnénk venni” – mondta Fülöp.

Fotó: Pintér Luca / Telex
Fotó: Pintér Luca / Telex

A lángokat összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta: 16 járművel 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó érkezett a helyszínre. A lángokat este 10 órára sikerült megfékezni, de azt, hogy mi okozta a tüzet, csütörtökön délelőtt még vizsgálták. Amíg a tűzvizsgálat tart, rendőrök biztosítják a helyszínt. Ezután a szentendrei rendészek és a Spar biztonsági szolgálata őrzi majd éjjel-nappal a leégett épületet.

Az oltásról a katasztrófavédelem munkatársai készítettek videót.

A Spar Magyarországnak több százmillió forintos kárt okozott a tűz, mondta az MTI-nek Maczelka Márk kommunikációs vezető. Két munkatársukat elővigyázatosságból kórházba vitték szerda este, de azóta már kiengedték őket.

A társaság 588 üzletet működtetett tavaly év végén, 34 Interspar hipermarketet, 347 szupermarketet és 207 franchise üzletet. A foglalkoztatottak száma meghaladta a 14 ezret.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!