Teljesen leégett a szentendrei HÉV végállomása melletti Spar

2021. április 7. – 20:37

frissítve

Teljesen leégett a szentendrei HÉV végállomása melletti Spar
Tűzoltók dolgoznak a kigyulladt szentendrei áruház oltásán 2021. április 7-én – Fotó: Lakatos Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este kigyulladt a szentendrei Spar áruház teteje. A katasztrófavédelem beszámolója szerint a Dunakanyar körúti áruház raktárrészében keletkezett a tűz. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a lángok oltását, de a helyszínre riasztották a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltókat is. Olvasónk felvételt is készített a lángoló áruházról.

A Szentendre TV Facebook-bejegyzése szerint a raktárban keletkezett tűz továbbterjedt, és körülbelül ezer négyzetméteren leégett az épület belső része és a tetőszerkezete. Hat település csaknem húsz tűzoltóegységét riasztották a helyszínre, valamint a katasztrófavédelem mobil laborját is.

A tüzet este 10 órára sikerült megfékezni. Az épület szinte teljesen leégett.

Fotók: Olvasónk, Takács Márton / Telex Fotók: Olvasónk, Takács Márton / Telex
Fotók: Olvasónk, Takács Márton / Telex
Fotók: Olvasónk, Takács Márton / Telex

Frissítés: A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók. Összesen 24 egység, 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó.

A tűz a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta. A helyszínen elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, a rajok átvizsgálják az épületet, és a még izzó részeket is eloltják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!