Az MSZP elnökhelyettese elárulta, győzködik Karácsony Gergelyt, hogy induljon az előválasztáson

2021. április 06. – 16:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese szerint csökkenni fog Jakab Péter, a Jobbik elnökének támogatottsága, ha bejelentkezik egy olyan miniszterelnök-jelölt, aki sokkal szélesebb egységet tud teremteni az ellenzéki összefogásban – mondta Komjáthi az ATV Start című műsorában.

A Závecz Reserach márciusi kutatása szerint Jakab a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az előválasztást tervező ellenzéki szavazók 30 százaléka látná őt szívesen Orbán Viktor kihívójának. Komjáthi úgy gondolja, ez változni fog, amint bejelentkezik egy olyan személy miniszterelnök-jelöltnek, aki szélesebb egységet teremt az összefogásban.

„Nagyon várjuk ezt a személyt” – mondta Komjáthi, aki kérdésre válaszolva elárulta: kapacitálják Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét, hogy induljon el az előválasztáson.

A Závecz felmérése szerint márciusban nagyjából ugyanakkora volt az indulását lebegtető Karácsony támogatottsága, mint Fekete-Győr András Momentum-elnöké, ugyanakkor a bizonytalanok között Karácsonynak látszik a legtöbb tartaléka. Hivatalosan egyelőre Jakab Péter, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter jelentette be miniszterelnök-jelölti ambícióját, de mivel a háttérinformációk alapján Karácsony Gergely és Dobrev Klára indulása is egyre valószínűbb, így nem véletlenül kerültek bele ők is a kutatásba.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom