Karácsony Gergely: Minden beruházásnál elsődleges szempont lesz a környezet védelme

2021. április 3. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely a héten aláírta a főváros klímastratégiájáról szóló rendeletet. A főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán arról is beszámolt, hogy elkészült a Radó Dezső Terv, Budapest zöld infrastruktúra fejlesztési és fenntartási akcióterve, amiről részletesen ebben a cikkben írtunk.

A terv szerint 2030-ig 40 százalékkal akarják csökkenteni Budapesten az üvegházhatású gázok kibocsájtását. Erre 1500 milliárdos programot dolgoztak ki, emellett pedig 226 hektár új városi parkot is kialakítanának.

Karácsony a klímastratégiáról azt írta, hogy abban határozták meg azokat a lépéseket, amelyeket a következő évtizedben meg kell tenni annak érdekében, hogy a káros kibocsátásokat érdemben csökkenteni, a klímaváltozás hatásait pedig mérsékelni lehessen. „A Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során” – írta.

A főpolgármester szerint a járvány a rengeteg káros hatása mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük.

„Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek. A klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket” – írta Karácsony. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!