Karácsony a hajléktalankórházról: Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok

2021. március 29. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erős kirohanást rendezett Karácsony Gergely főpolgármester, miután kiderült, hogy a Szabolcs utcai hajléktalankórházat azért zárják be, és kerül a helyére a költségvetési szerv, hogy Habony Árpád üzleti köre jól járhasson. Az épületbe az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) költözik, amelynek azért kellett új épületet keresnie, mert gyanúsan olcsón, áron alul adta el a kormány a belvárosi ingatlant egy Habony Árpád üzleti köréhez tartozó vevőnek.

A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, aki tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli

– írja Karácsony, majd később azzal folytatja, hogy

Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok. Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalankórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?! Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?!

Végül azzal zárja a bejegyzést, hogy a mai napon találkozik a kórház heroikus munkát végző orvosaival és ápolóival, és nem hagyja ennyiben a történteket.

Vasárnap a Telex is megírta, hogy Karácsony hiába tárgyalt több miniszterrel és Orbán Viktorral, a kormány semmilyen ígéretet nem adott csereingatlanra, tehát véglegesen bezárhat a hajléktalankórház a koronavírus-járvány közepén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!