A jövő héten kezdik a pedagógusok oltását

2021. március 26. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós levelet írt az iskolák vezetőinek a pedagógusok oltási rendjéről. A kormánydöntés ismertetésével kezdte, mely szerint az iskolai tanítás egy héttel azt követően indulhat újra, amikor már 2,5 millió ember megkapta a vakcinát. Orbán egyébként péntek reggel arról beszélt, április 19-én, hétfőn állhat vissza a régi rend az iskolákban.

A miniszter tudatta, hogy első körben azokat oltják be – nemcsak a pedagógusokat, hanem egyéb óvodai és iskolai dolgozókat is –, akik március 24. előtt regisztráltak. Őket már a jövő héten behívhatják az oltópontokra. A második körben azok kerülnek sorra, akik jövő hétfő éjfélig megteszik a szükséges regisztrációt. Őket a húsvét utáni napokban hívják be majd oltásra. A miniszter segítséget kért az intézményvezetőktől, hogy minél többen regisztráljanak, és legyenek tekintettel a hitoktatókra is.

A héten nagy visszhangot váltott ki, hogy a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium egyik tanára is a koronavírus áldozatává vált. Hivatalos adatok nincsenek, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) vezetője szerint hatvan tanár halt meg a több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alatt.

Frissítés (11.50)

A Pedagógusok Demokratikus Szövetsége (PDSZ) reagált Kásler levelére, ebben kritizálják Orbán Viktort. „Az oktatásban dolgozókra úgy tűnik másként hatnak az oltások. Sokkal előbb leszünk szerinte védettek: már az első oltás után is 8-9 nappal” – írták.

Hozzátették, az a rendszer, amiről a miniszter ír, nem működik, és nem értik, hogyan kerülnek fel azok, akiket évekkel ezelőtt kiszerveztek (pl. takarítók), de ugyanúgy ki vannak téve a fertőzésnek, ahogy a többi dolgozó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!