60 tanár halt meg koronavírusban a Pedagógusok Szakszervezete szerint

2021. március 24. – 15:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos adatok ugyan nincsenek, de a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője szerint hatvan tanár halt meg a több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alatt. Szabó Zsuzsa az Atv-nek nyilatkozva közölte: a szakszervezet által készített felmérés alapján a tanárok 70 százaléka fontosnak tartja az oltást, ami nem csak a tanárok miatt fontos, hanem a gyerekeknek és az ő családtagjaiknak is.

Épp ezért az iskolák megnyitása szerinte addig nem javasolható, amíg a pedagógusok nincsenek beoltva. A Nemzeti Pedagógus Kar egyeztetett a kormánnyal, amely a pedagógusok oltásának mielőbbi megvalósítását ígérte. A Pegagógusok Szakszervezetének vezetője szerint azonban ígéretből már van bőven.

Szabó Zsuzsa az érettségivel kapcsolatban azt mondta, „több változatra van szükség ebben a helyzetben”. Szerinte pontosan tudnia kellene a diákoknak, a tanároknak, a szülőknek, hogy mi vár rájuk aszerint, hogyan változhat a járványhelyzet. Erre kell több, előre megismerhető forgatókönyvet kidolgoznia a kormánynak. A PSZ a járványhelyzet rosszabbodása esetére azt is felvetette, hogy az iskolák megajánlanak egy jegyet a diákok korábbi teljesítménye alapján, és csak azokból a tantárgyakból lenne szóbeli érettségi, amelyek érintik a felvételit. „Nem lehet úgy versenyhelyzetben a legjobb állapotra felkészülni, ha nem tudjuk, hogy mikor kell azt produkálni” – mondta a PSZ vezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!