Varga Judit Miskolc ellenzéki polgármesterét kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának

2021. március 22. – 19:17

frissítve

Varga Judit Miskolc ellenzéki polgármesterét kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának
Fotó: Varga Judit / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„A Miskolci Egyetem sikerességének egyik záloga, hogy az intézmény és a város szoros kapcsolatot ápoljon. Ezért szeretném felkérni Veres Pált, Miskolc polgármesterét a megüresedett kuratóriumi pozíció betöltésére, amely javaslatomról az alapítói jogokat gyakorló Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is tájékoztattam”

– írja hétfő esti Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyminiszter. Hozzáteszi, „mint ismeretes, Kriza Ákos, Miskolc korábbi polgármesterének januári halálával nemcsak egy, a városáért mindig tenni akaró politikust, de a Miskolci Egyetem kuratóriumának egyik tagját is elveszítettük”.

A miniszter posztjában azt írja, hisz abban, hogy „az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, és amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének”.

Kriza Ákos 2020 közepén lett a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja. A volt polgármester idén január 18-án halt meg.

Veres Pál 2019 októbere óta vezeti a várost. Miskolc ellenzéki pártok és civilek által támogatott független polgármesterével február közepén készítettünk interjút, ahol az egyetemi modellváltásról is kérdeztük. A máshol sok vihart kavart átalakítás a városban lement csöndesen még tavaly, és Veres polgármesterként sem emelt szót ellene. A polgármester erre azt válaszolta a Telexnek, hogy ő optimista a szerkezetváltással kapcsolatban.

Az is szerencsés, hogy Varga Judit miniszter asszony, aki a kuratórium elnöke lett, és aki nagyon nagy lokálpatrióta, azt képviseli, hogy az egyetem is működjön együtt szorosan a várossal és próbál tenni, hogy jelentős pénzeket hozzon ide. A következő hónapokban el fog dőlni, milyen eredménnyel

– mondta akkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!