Gulyás: Felelőtlenség és nem elfogadható, ha valaki most jár Dubajba

2021. március 22. – 18:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője „Dubajba lehet menni, de étterembe nem?” címmel tette fel azonnali kérdését Gulyás Gergelynek a parlamentben hétfőn.

Először Orbán korábbi kijelentését idézte a politikus, miszerint: „ahol biztosan lépni fog a kormány, az az Európán kívüli utazások szabályainak szigorítása, mert vannak olyanok, akik okosba kitalálják, hogy ők üzleti tevékenységet végeznek, de valójában nyaralásra mennek, behozzák a vírus gyorsan terjedő mutációját az országba”, majd hozzátette, hogy „Orbán Viktor barátjáról, az állami beszerzések állandó nyerteséről, Mészáros Lőrincről ezután derült ki, hogy a luxus magánrepülőjével Dubajban járt a március 15-i hosszú hétvégén”.

A Párbeszéd politikusa szerint úgy tűnik, Orbán éppen rá gondolt a fent idézett szövegében. És miközben az emberek nem tudnak elmenni egy étterembe, este nyolc után otthon vannak, sokan nem tudnak dolgozni, aközben vannak olyanok, akiknek mindent szabad, és ezzel az összes magyar embert hülyére veszik. 1300-an vannak lélegeztetőgépen, 200 körüli a napi halottak száma, az nagyon nincs rendben, hogy valaki, aki mindenét a magyar adófizetők pénzének köszönheti, így viselkedik, mondta a képviselő, és feltette a kérdést, hogy lesz-e ennek következménye.

Gulyás válaszában azt mondta: „a kormány álláspontja nem változott, a jelenlegi helyzetben mindenkinek példát kell mutatnia. Ez nemcsak a politikusokra vonatkozik, hanem az üzleti élet szereplőire is,

ezért felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy ha valaki most jár éppen Dubajba.”

Hozzátette, ő ugyan nem ismeri olyan jól a miniszterelnök barátait, mint Kocsis-Cake, de a miniszterelnököt jobban ismeri, mint a párbeszédes képviselő, ezért a személyes megjegyzésekre nem reagál. Azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki most Dubajban járt, az üzleti út volt, de emellett is, az üzletembereknek is azt javasolja a miniszter, hogy semmiféleképpen ne utazzanak Dubajba, nem ez az időszak, amikor ott kell elintézni valamit vagy szabadságot eltölteni.

„Az, amit a miniszterelnök mondott, az irányadó, legfeljebb tévesen ítéli meg képviselő úr, hogy kik a miniszterelnök úr barátai” – tette hozzá Gulyás. A teljes párbeszédet itt tudja megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!