Szerdán délben egy percre megáll Budapest

2021. március 21. – 09:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy perc csend – Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezünk meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit” – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Szerdán délben egy percre megáll a közösségi közlekedés Budapesten.

„Tudom, az egy perces csend gesztusa nem csökkenti a gyász fájdalmát, nem enyhíti a sok szenvedést, amit a járvány és annak következményei okoznak. De talán alkalmas arra, hogy emlékeztessük magunkat: nem törődhetünk bele, nem fásulhatunk bele a nap mint nap közölt drámai adatokba” – fogalmazott Karácsony. Magyarországon a ma reggel közölt adatok alapján 18 262 beteg halt meg koronavírus miatt a járvány kezdete óta.

Karácsony hozzátette, ezzel a gesztussal szeretné megköszönni az orvosok, rezidensek, ápolók, mentősök munkáját, és mindazokét, akik a korlátozások idején is működtetik a városokat és Magyarországot.

„Az emlékezés és a hála gesztusai nem az egyre alpáribb hangú politikai viták felhangosítását, hanem éppen azok lehalkítását célozzák.

Mert a vírus nem válogat, nincs kormánypárti járvány és ellenzéki járvány, miként nincs kormánypárti oltás és ellenzéki oltás sem.

A drámai halálozási adatok, a járvány pusztítása csakis az együttműködés és az együttérzés parancsát rója minden döntéshozóra” – írja.

Legutóbb Trianon századik évfordulóján, június 4-én állt le egy percre a fővárosi közösségi közlekedés.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!