A Margit Kórház dolgozóinak ajánlja fel képviselői díját Bús Balázs volt óbudai polgármester

2021. március 21. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Szent Margit Kórház dolgozóinak adja képviselői tiszteletdíját Bús Balázs, Óbuda volt polgármestere, önkormányzati képviselője. Facebook-oldalán azt írja, korábban polgármesterként és országgyűlési képviselőként is olyan civil szervezeteknek ajánlotta fel a havi tiszteletdíját, „akik munkájukkal nap mint nap valós segítséget nyújtanak az emberek számára.”

Mint írja, a járványhelyzet kitörése óta követi, hogy a Margit Kórház munkatársai „milyen erő feletti odaadással, legjobb tudásuk szerint harcolnak az első vonalban, mentik az emberek életét.” Elképzelni se tud most más olyan szervezetet vagy csoportot, amely jobban megérdemelné az anyagi támogatást.

Vagyonnyilatkozata szerint bruttó 270 ezer forintot kap képviselői munkájáért, és további 162 038 forintot keres a Fővárosi Önkormányzatnál Emberi Erőforrások Bizottságának tagjaként. December végén nevezték ki a Nemzeti Kulturális Alap alelnökének, és ugyanekkor került be a Magyar Művészeti Akadémia Felügyelő Testületébe is. Ugyancsak felügyelőbizottsági tag a CAT-Otthon szociális intézményt működtető nonprofit cégben.

Bús Balázs 2006 és 2019 között volt a III. kerület polgármestere, 2010 és 2014 között pedig országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben. 2019 októberében elvesztette az önkormányzati az ellenzéki közös jelölt, Kiss László ellen. Sajtóhírek szerint őt indítja a Fidesz az óbudai-békásmegyeri választókerületben (Budapest 10. evk.) a jövő évi országgyűlési választásokon, ahol legutóbb Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!