Bekerült Bús Balázs az MMA felügyelő testületébe, és kinevezték az NKA alelnökének is

2020. december 31. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bekerült Bús Balázs korábbi óbudai polgármester a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) felügyelő testületébe. A testület kormányzati delegáltját Orbán Viktor nevezte ki, megbízatása január 1-jétől 2025 végéig tart.

Az MMA honlapja szerint a felügyelő testületet

  • Balog Zoltán, az Emmi egykori minisztere elnökli, tagja
  • Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója,
  • Galánfi András fafaragó iparművész,
  • Lajta Gábor festőművész, és
  • Sára Ernő tervezőgrafikus.

A szociális munkásként végzett Bús Balázs 2006 és 2019 között a III. kerület kormánypárti polgármestere volt, tavaly októberben azonban elvesztette a választást, az ellenzéki jelölt, Kiss László legyőzte őt.

Az MMA mellett egy másik pozíciót is kapott Bús év végén

– derült ki csütörtökön az Emmi közleményéből. Kásler Miklós január 1-jei hatállyal kinevezte a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökének. Kásler megköszönte az előző alelnök, Lőrinczy György négyéves szakmai munkáját, és felkérte, hogy április végéig tanácsadóként segítse a szakmai átadás-átvételt.

Októberben részletesebben is megnéztük, hogy milyen pozíciókat kaptak a tavalyi önkormányzati választáson vereséget szenvedett polgármesterjelöltek. Tarlós Istvánt miniszterelnöki megbízott lett, Sára Botond a fővárosi kormányhivatalt vezeti. Az ellenzéki polgármesterjelöltek közül Gy. Németh Erzsébet és Tüttő Kata járt jól: őket főpolgármester-helyettesnek nevezte ki Karácsony.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!