Megbírságolták Bicske fideszes polgármesterét az újévi tömegrendezvényük miatt

2021. március 20. – 08:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták az eljárást, és bírságot szabtak ki a bicskei polgármesterre a járványügyi szabályok ellenére megrendezett évnyitó koncert és politikai évértékelő miatt – erősítette meg a rendőrség a Magyar Hang értesülését.

A január 2-i rendezvény miatt öt eljárás is indult: egy közigazgatási hatósági eljárás és négy szabálysértési eljárás. Összesen négy személyt büntetett meg az eljárást lefolytató Székesfehérvári Rendőrkapitányság, egy személyt közigazgatási bírsággal, három személyt szabálysértési pénzbírsággal sújtott. Ezen személyek egyike Bálint Istvánné, a bicskei fideszes városvezető.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség januárban indított hatósági eljárást az ügyben. A „rendhagyó újévi koncerten” rendőri intézkedés nem volt, sőt, nem is volt tudomásuk a rengeteg embert vonzó rendezvényről. A kormány rendelete szerint január 3-ig tilos volt a közterületi alkoholfogyasztás, ugyanakkor a január 2-i rendezvényen ingyenesen forralt bort is osztottak a résztvevőknek. Az eseményről videó is készült.

Képernyőkép a rendezvényen készült videóból
Képernyőkép a rendezvényen készült videóból

Bálint Istvánné a Felcsút szomszédságában fekvő város, Bicske polgármestere, egyben a Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége, Kelemen Beatrix televíziócsatornáit üzemeltető cég igazgatóságának is a tagja, ott együtt dolgozik az elítélt adócsaló Hajdú Péter showman-producerrel. Bálintné korábban az Echo Tv igazgatóságának is tagja volt, teszi hozzá a Magyar Hang.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!