Eljárás indult Bicske fideszes polgármesterének újévi tömegrendezvénye miatt

2021. január 06. – 07:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatósági eljárást is indított a rendőrség a január 2-án a járványügyi intézkedések dacára Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné által megrendezett újévi koncert és évértékelő beszéd miatt, erősítette meg a Magyar Hang kérdésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A rendőrség azt is közölte a lappal, hogy az eseményen rendőri intézkedésre nem került sor, sőt, nem is volt tudomásuk a rengeteg embert vonzó rendezvényről. Hétfőn a Magyar Hang számolt be részletesen az esetről, és nyilvánosságra hoztak egy videófelvételt is, amelyen jól látszott, hogy milyen sokan voltak a Fejér megyei kisvárosban megtartott „rendhagyó újévi koncerten”.

A lap emlékeztet, két magánszemély is feljelentéssel élt a hét elején a rendezvény ügyében „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt, ám mivel ezen feljelentések csak hétfőn éjjel, illetve kedden napközben kerültek a rendőrséghez, ezért a hatóság minden bizonnyal hivatalból indított eljárást az illegális rendezvény szervezői ellen.

A kormány rendelete szerint január 3-ig tilos volt a közterületi alkoholfogyasztás, ugyanakkor a január 2-i rendezvényen ingyenesen forralt bort is osztottak a résztvevőknek, ám a lapnak adott rendőrségi válaszból az nem derült ki, ezt vizsgálja-e a hatóság.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>