13 éves, tiltott helyen terepmotorozó fiút kapcsoltak le a rendőrök

2021. március 16. – 15:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

13 évesen, apjától elcsent 600 köbcentis motorral krosszozott egy fiú Bátaszéknél a tiltott erdei ösvényeken, jogosítvány, rendszám nélkül. Elcsípték.

Egy nyolc fős, tiltott helyen (erdőben) terepmotorozó csapat tagjaként egy 13 éves fiút is igazoltatott a rendőrség március 15-én, Bátaszéknél. A fiú édesapja 600 köbcentis motorjával krosszozott a környékbeli erdőkben a szülei tudta nélkül, írja a police.hu.

A zömében huszonéves fiatalok Baranya megyéből az erdőn keresztül érkeztek a településre. A motorok legalább 125 cm3-esek voltak, de egyiken sem volt rendszám, a járművek egyikére sem volt kötelező felelősségbiztosítás, és egyik sem felelt meg a kötelező műszaki előírásoknak.

A Bátaszéknél leállított terepmotorok – Forrás: police.hu
A Bátaszéknél leállított terepmotorok – Forrás: police.hu

A csapatból senkinek sem volt a járművek vezetéséhez szükséges jogosítványa.
A rendőr mind a nyolc motorossal szemben szabálysértési feljelentést tett, a kiskorúért végül az esti órákban mentek el családtagjai a Bonyhádi Rendőrkapitányságra.

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, hogy az erdészeti törvény tiltása ellenére sokan az erdős területeken terepmotoroznak, quadoznak. A bejelentéseket követően fokozott ellenőrzést indított a hatóság. A magyar jogszabályok szerint az erdei utakon és erdőben quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos.

Kényszerintézkedés az erdőben – Forrás: Duna-Ipoly Nemzeti Park
Kényszerintézkedés az erdőben – Forrás: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Utoljára tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy két, védett erdőben krosszozó terepmotorost kapcsoltak le a Börzsönyben. A motorosok egy része támadólag lépett fel, mások elmenekültek, kényszerintézkedés is volt. Akit elkaptak, 300 000 forintot is fizethet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!