Ejtette a svéd rendőrség a Hír TV-s tudósító ügyét

2021. március 11. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Vádemelés nélkül lezárta a nyomozást az uppsalai rendőrség abban az ügyben, amiben a Hír Tv-s tudósító, Bugnyár Zoltánnal szemben védett objektum ellen elkövetett bűncselekményben indult eljárás, írja a Hír Tv.

Mint írják, a rendőrség a munkatársuk ügyvédjét értesítette arról, hogy megszüntetik a nyomozást, „annak közvetlen okait nem közölték”.

Az uppsalai rendőrség március 4-én vette őrizetbe Bugnyárt, aki az egy nappal korábbi svédországi késes támadásról forgatott anyagot a rendőrség épülete előtt. A Hír TV közleménye szerint munkatársukat figyelmeztetés nélkül, egyből a kihallgatószobába vitték, két órán át őrizetben tartották, ez idő alatt nem engedték telefonálni és még a maszkját is le akarták venni. Végül óvadék ellenében engedték szabadon.

Az esettel kapcsolatban akkor megkerestük a svéd rendőrséget, akik a folyamatban lévő ügyről csak szűkszavúan nyilatkoztak. Kiemelték, hogy Svédországban vannak olyan, társadalmilag fontos épületek és létesítmények, amelyeket külön törvény (svédül Skyddslagen) véd az illetéktelen behatolástól, fényképezéstől és egyéb dokumentálástól. Ezért van az például, hogy a Google-térkép utcanézetében az uppsalai rendőrség épületét kitakarták. Azt is mondták, az őrizetbe vett személyek általában nem telefonálhatnak az őrizetbe vételük ideje alatt, ezzel meg kell várniuk a szabadon engedésüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!