Szijjártó: Manfred Weber szégyellje magát!

2021. március 04. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter szerint a Fidesz eltávolítását szervezte az EPP frakcióvezetője, Manfred Weber ahelyett, hogy a járvány elleni védekezéssel foglalkozott volna, ezért felszólította, hogy szégyellje magát.

A külgazdasági és külügyminiszter a „hogy volt erre idejük?” érvelést felélesztve egy nappal azután posztolt a hivatalos Facebook-oldalán, hogy a Fidesz bejelentette: azonnal kilép az EPP parlamenti képviselőcsoportjából.

Szijjártó, aki az oltások és a lélegeztetőgépek beszerzéséért felel hazánkban, a magyarul írt a Facebook-bejegyzésében azon kívül, hogy megdorgálta Webert, az oltások és lélegeztetőgépek beszerzésének fontosságára is felhívta a figyelmet. Posztját pedig annak leszögezésével zárta, hogy:

„Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet.”

Ahogy arról a Telex korábban beszámolt, Orbán Viktor szerdán levélben írta meg, hogy a Fidesz azonnal kilép az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a frakció megszavazta az új eljárásjogi szabályzatát, amivel többek között már nemcsak egy tag, hanem egy csoport frakciójogainak felfüggesztéséről is lehet szavazni. A Fidesz két éve van felfüggesztve az Európai Néppárt pártcsaládjában, de az EP-frakcióban idáig aktívak maradtak a képviselőik.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom