Fekete-Győr András a Telex cikke nyomán feljelenti a Las Vegas Casinót a járványügyi szabályok megsértése miatt

2021. március 2. – 15:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András a Telex cikke alapján feljelenti a Las Vegas Casinót a járványügyi szabályok megsértése miatt. Az LMP-s Ungár Péter pedig törvényjavaslatot nyújt be, hogy ne essenek más elbírálás alá a kaszinók, mint az éttermek.

A Telexen reggel jelent meg az a cikk, amelyben arról írunk, és ezt videófelvétellel is bizonyítottuk, hogy a budapesti Las Vegas Casinóban a járványügyi korlátozásokat elég lazán kezelve, 80-120 ember toporgott egy nem túl nagy zárt térben, és a maszkviselési szabályokat sem tartották be maradéktalanul.

A kaszinók miatt a kormány az újságoktól is kap rendszeresen kérdést, hogy miért tarthatnak nyitva, miközben éttermek, kocsmák és közintézmények kényszerülnek zárva lenni. A válasz ezekre rendszerint az, hogy nem számítanak vendéglátóhelynek, és amíg betartják a szabályokat, nyitva lehetnek.

Cikkünk nyomán a Momentum elnöke, Fekete-Győr András azt közölte, hogy feljelenti a Las Vegas Casinót. „Nekik valójában ez is a pénzről és a hatalomról szól: a kaszinók a NER tulajdonában vannak, fideszes strómanokat gazdagítanak, ez pedig minden járványügyi szempontot felülír. Ennyivel össze is foglalható a kormány összes gazdasági intézkedése: a haverokon segítünk, minden más inkább dőljön be – annál könnyebb lesz felvásárolni” – írta közleményében a pártelnök, aki szerint be kell zárni a kaszinókat a járvány végéig, és a járványügyi szabályok megszegése miatt súlyos bírságot kell rájuk kiszabni.

Fekete-Győrhöz hasonlóan az LMP-s országgyűlési képviselő Ungár Péter is úgy véli, hogy a kaszinók csak azért esnek más elbírálás alá, mert kormánypárti nagyvállalkozók kezében vannak.

„Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánynak a gazdasági hátország jövedelmének garantálása még az emberek egészségénél is fontosabb. Ezért törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy a kaszinók ugyanolyan elbírálás alá essenek, mint az éttermek és szórakozóhelyek. Ha komolyan gondolja a kormány a járvány elleni védekezést, támogatni fogja az LMP javaslatát” – írta a képviselő.

Hogy miért lehetnek nyitva a kaszinók, arra találni azért észérveket is, egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy ha a gazdaság működtetése a cél, kevés olyan szektor van, amelyik ilyen jól hozna az adóbevétel/egészségügyi kockázat hányadosban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!