Fordulat a Jahn Ferenc kórházban: a belgyógyászaton 12 orvos aláírt, csak 4-en távoznak

2021. március 2. – 18:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi hírekkel ellentétben úgy néz ki, mégsem távozik olyan sok orvos a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház II. számú belgyógyászatáról, mint az a főigazgató egyik nyilvánosságra került levelében szerepelt.

A kórház a Telex kérdésére most azt közölte: a II. belgyógyászati osztályon dolgozó orvosok közül 12-en aláírták az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, 4 orvos távozik.

„A fekvő- és járóbeteg-szakellátás az Intézetben biztosított, az osztály nem vált működésképtelenné.”

Mindez azért váratlan fejlemény, mert hétfőn a Telex birtokába került levélben Dobosi Zsolt, a kórház orvosigazgatója még arról értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetőjét, hogy a II. számú belgyógyászat működésképtelenné vált.

Dobosi a levélben azt írta: „2021. március 01. napjával a II. Belgyógyászati Osztály szakorvosainak 20%-a (azaz 3 orvos) írja alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt, így a II. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai osztály működésképtelenné vált/válik.”

Az igazgató emiatt azt jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, hogy kénytelenek lemondani a teljes gasztroenterológiai és vérző beteg ellátást, valamint a peremterületek mellett Budapest Főváros XVIII. kerületének általános belgyógyászati ellátását is.

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató kedden azt jelentette be, hogy az ország kórházaiban dolgozó orvosok és ápolók 95 százaléka aláírta az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Mindez így is azt jelenti, hogy legalább 5500 orvos és egészségügyi szakdolgozó hagyja most el az állami kórházakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!