Dézsi Csaba András: A feleségem egyetemen fog tanítani

2021. március 2. – 08:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hálapénz eltörlésének örül a győri polgármester, de a másodállások betiltásával és az összeférhetetlenségi szabállyal nincs kibékülve.

Dézsi Csaba András győri polgármester, aki továbbra is praktizál orvosként is, az új egészségügyi jogszabály alapján nem dolgozhat együtt a feleségével, Veronikával. A Telex.hu ebben a cikkében, Dézsi Csaba András drámai FB-bejegyzése alapján foglalkozott a témával. Az orvos-polgármester így fogalmazott a feleségének címzett, de az egész magyar társadalomnak szánt figyelemfelhívó levelében:

„Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat. Hiányozni fogsz a műtőből.”

A Blikk most elérte az orvost, aki megerősítette a lapnak, hogy mivel az új törvény kimondja, nem lehet alá-fölé rendeltség rokonok között, válaszútra kényszerültek:

„A feleségem ma kapta meg a hivatalos ajánlatot, hogy áthelyezik egy másik osztályra, beosztott asszisztensként úgy, hogy éjfélig kell aláírnia. Ezt nem fogadja el, az egyetemen fog helyette tanítani, ma volt az első napja”

– fogalmazott hétfőn Dézsi a lapnak.

Dézsi annak örül, hogy megszűnt a hálapénz, de úgy véli, nem szép dolog, hogy megtiltják a másodállást a dolgozóknak, hiszen

„emiatt a magas tudású emberek jelentős része elképzelhető, hogy a magánszférába fog átmenni. Ott azonban sok komoly beavatkozás nem végezhető el.”

Végül egy kommunikációs bravúrral a polgármester a helyzetről elmondta, azt csak a kormány korrigálhatja, mert az ellenzék szakmailag felkészületlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!