Nem tartóztatják le a buszsofőrt, aki péntek este megkéselt egy fiatalt Zuglóban

2021. február 28. – 20:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A munkából tartott haza a szolgálaton kívüli buszsofőr péntek este, amikor összeszólalkozott két fiatallal, és megkéselte egyiküket a XIV. kerületi Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállóban.

Az RTL Klub riportja szerint még a buszon felszólította két utastársát, hogy vegyenek fel maszkot. A férfi vallomása szerint beszóltak neki, és elkezdték hergelni. Emiatt lett annyira ideges, hogy elővette a kését, miután leszálltak a buszról, és megszúrta a 23 éves fiatalt a megállóban. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a fiatal férfit, de a támadó is megsérült.

Az elkövetőt még a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az RTL Klubnak azt mondta,

az ügyészség nem tett indítványt a buszsofőr letartóztatására,

mert nem merül fel annak a veszélye, hogy a támadó megpróbálná kivonni magát az eljárásból, és a bűnismétlés veszélye se merült fel.

Az 52 éves buszsofőrnek három kiskorú gyermeke van, kollégája szerint rendes, becsületes ember, fejlett igazságérzettel, és évtizedek óta dolgozik a szakmában. Életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával indult ellene eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!