Évi 8,3 millió forintot költ bérelt parkolóhelyre a főváros 35 fős cége

2021. február 27. – 06:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az Enviroduna Kft. a fővárosi önkormányzat mindössze 35 fős környezetvédelmi és közműmérnök-cége, mégis évi 8,3 millió forintot költenek el 9 darab drága parkolóhely bérlésére a Belvárosban.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Magyar Kereskedelmi Kamara évi mintegy 2 millió forintért bérel két fix parkolóhelyet a kamara vezetésének a Bank Centerben, ahol a testület központja is van. Ez azért volt érdekes, mert a kamara elnöke a tagokkal szemben már nem volt ilyen nagyvonalú, amikor arra kérték, hogy engedje el a járvány miatt veszteséges kisvállalkozásoknak az 5000 forintos évi kamarai hozzájárulást. A cikk után egy olvasónk azt írta, kérdezzünk utána, hány kocsinak bérel, és mennyiért parkolóhelyet a fővárosi önkormányzat cége, az Enviroduna Kft, meg fogunk lepődni az összegen.

Ennek alapján kérdést küldtünk a cégnek, ahonnan nemrég megjött a válasz. Eszerint az Enviroduna Kft. a gépjárművei számára a Reáltanoda u. 8-10. sz. alatti épületben bérel parkolóhelyet. A bérleti díj összege 168,43 euró + ÁFA /hó/gépjármű. Ez átszámítva 921600 forint éves parkolási kiadást jelent autónként.

A cég azt is közölte, hogy 2016 és 2020 között 11 parkolóhelyet béreltek, majd tavaly a bérelt parkolóhelyek száma 9-re csökkent. Ez a korábbi évekre 10 millió 137 ezer forint parkolási költséget jelentett évente, tavaly pedig 8,3 millió forintot. A cég vezérigazgatója szerint ez a legolcsóbb lehetőség a környéken, ezt többször is megvizsgálta.

Az Enviroduna honlapja szerint összesen 35 munkatárs dolgozik a cégnél. Ez azt jelenti, hogy a társaság munkatársainak legalább negyede céges kocsival jár dolgozni a belvárosi Curia utcai irodába, és nekik mind drága parkolóhelyet bérel a cég a közeli Reáltanoda utcai mélygarázsban. Mindezt úgy, hogy 2021 elején az Enviroduna Kft.-nek 9 munkatárstól kellett megválnia.

Az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. a cég honlapja szerint 2002. február 1-jén alakult „Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei” úgynevezett ÉLŐDUNA Projekt előkészítése és megvalósítása során szükséges projektmenedzseri feladatok elvégzésére. A társaság alapítója és egyszemélyes tulajdonosa a fővárosi önkormányzat.

A cég jelenlegi vezetőjét, Wertán Zsoltot még Tarlós István nevezte ki 2010-ben. Az Enviroduna készítette az elmúlt években többek között a Csillaghegyi öblözet összehasonlító szakértői értékelését, valamint a Biodóm átvilágító jelentését is 2020-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!