Lázár János: Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna

2021. február 26. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még 1998-ban, több mint két évtizede vette első szántóját Lázár János kormánybiztos, korábbi miniszter, és azóta is folyamatosan bővítette a tulajdonában lévő földeket, mostanra így már 70 hektár szántója, erdeje, legelője van, de szőlővel, töltéssel, sőt még kivett mocsárral is rendelkezik – írja a Vásárhely24.com azzal, hogy a területeket eddig leginkább bérbe adta, mostanra viszont már ő is foglalkozik velük.

„Tényleg regisztrált őstermelő lettem, és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához. Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt! Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna”

– fogalmazott a fideszes képviselő, aki főként szántóföldi növénytermesztésben gondolkodik. Lázár már 2016-ban is szerepelt a földműves jegyzékben, ehhez azonban nem végzett semmilyen aranykalászos gazdaképzőt.

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos egy hónappal ezelőtt adott interjút a 24.hu-nak, amiben azt mondta, hogy a 2018-as háttérbe lépésének felbecsülhetetlen haszna az, hogy „most nemcsak arra jut időm, hogy tegyem, amit tennem kell, hanem azon is gondolkodhatok, mit kellene tenni. Beleástam magam a vidékpolitikába, végtelenül inspirál és határtalanul élvezem, ahogy kémlelhetem a látóhatárt.” Kérdezték a Szájer-ügyről is, ám arra érdemi válasz helyett azt mondta:

„Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life!”

A fentiek miatt aligha véletlen, hogy Orbán Vidékfejlesztési Kormánybizottságában Stumpf István mellett Navracsics Tibor és Lázár János is helyet kapott. Erről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!